Zamieszczone przez bejo
Podświetlanie schowków
Zwiń
X
-
U mnie Elegance, bez popielniczki i zapalniczki - jest tylko "szybka" do podświetlenia schowka, bez żarówki.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matomprapanowie, problem podświetlenia schowków już mam za sobą, mam wersję mint i nie było nigdzie podświetlenia a to wkurzało. Rozmyslałem o podpięciu pod "coś" jakiś lampek itd... ale w rezultcie doszedłem do chyba najprostrzej wersji i jednocześnie wpełni satysfakcjonującej, Co zrobiłem? Otóż w IKEI sa do kupienia gotowe lampki led (takie kwadratowe, czaerne jakieś 5x5 cm) zasilane 3 bateriami oraz posiadające w obudowie czujnik światła. Montuje sie coś takeigo np. w szafach, szufladach itd. Kupiłem, przykleiłem i rewelka. Włacza się takei oswietlenie w momencie otwarcia schowka ale działa nie na ruch tylko na zmianę natezenia padającego światła na czujkę. Tak wiec, choćby najmniejsza zmiana oświetlenia w ciemnym schowku do oświetlenia po jego otwarciu automatycznie zapala lampkę. Po zmknięciu lampka po jakiś 5 sekundach sama gaśnie. Baterie już mają rok i dalej to fajnei świeci. Tak wiec dajcie sobie spokój z szukaniem kabelków itd... z napieciem, to bez sensu. Lampki dwie kosztują coś 40zł z bateriami które pewnie wymienia sie co kilka lat a sprawuej się u mnie rewelacyjnie. Potem doszedłem do wniosku że takie oświetlenie można zalożyć wszedzie w aucie, chociazby w bagazniku itd... Nie ma problemu z szuną CAN itd.... Ważne jeszcze dla wszystkich co mają gwarancję, nikt sie nei doczepi. Pozdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisKoledzy i jak? Zrobił ktoś z Was to podświetlenie popielniczki/schowka?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
@Przemek_i Ja mam zrobione, jeżeli masz tam taki mleczny klosz to trzeba tylko doprowadzić zasilanie i dołożyć taką zarówkę:
To jest fabryczne rozwiązanie ale go nie polecam, zarówka ma chyba 1,2 W i praktycznie nie świeci. lepiej dorzucić tam jakaś diodęZałączone plikiOstatnio edytowany przez boonsaw; 39791.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpisTo jest fabryczne rozwiązanie ale go nie polecam, zarówka ma chyba 1,2 W i praktycznie nie świeci. lepiej dorzucić tam jakaś diodęTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Ok. to muszę rozkręcić na weekendzie popielniczkę i zobaczę czy mam mleczny plastik. Jeśli nie to pewnie gdzieś będę musiał dokleić diodę. Myślałem też o kawałku taśmy samoprzylepnej led - takiej po 3 szt na 12V. Zda egzamin??
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisMyślałem też o kawałku taśmy samoprzylepnej led - takiej po 3 szt na 12V. Zda egzamin??
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
o widzisz, nie pomyślałem o tym. Muszę w takim razie rozebrać popielniczkę. Jest jakiś sposób aby wyjąć przycisk ryglowania drzwi bez demontażu tunelu? Pytam bo pewnie z niego trzeba będzie podebrać prąd do podświetlenia.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisczy ma ktoś jakiegos manuala jak wykonac oświetlenie schowka tego nad nogami pasażera w octavii II FL
To bardzo proste.
Potrzebna lampka i wtyczka z dwoma kabelkami. Masę zakończoną oczkiem przykręcasz do najbliższej śrubki.
Plus zakończony pinem ciągniesz do skrzynki bezpieczników. Tam powinieneś mieć choć jedno wolne miejsce ze stałym plusem. Wpinasz pin i dokładasz bezpiecznik.
W schowku trzeba wyłamać plastik zaślepiający miejsce montażu lampki.Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisA czy tak podpięta lampka bedzie się załączac tylko po otwarciu schowka ?
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisMożesz dac namiar na taka lampke
Możesz też kupić tu:
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jakbli Zobacz wpisPamiętacie jaka jest żarówka w schowku na rękawiczki? Ten pod poduszką pasażera.
na stacjach jej nie mają, przynajmniej na orlenach w krk.
Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez aryziomex; 17412.
Komentarz
-
Komentarz